KALKAN, KAS EN KEMER

De twee kleine steden Kalkan en Kas zijn vanwege hun nabijheid vaak een stedenband – ze zijn ongeveer 25 kilometer van elkaar verwijderd en hebben allebei gewaardeerde locaties aan de Middellandse Zeekust van Turkije, waardoor ze populaire stopplaatsen zijn (27 km). Blue Cruises
Hoewel deze twee toeristische plekken dicht bij elkaar liggen, hebben ze allebei hun eigen unieke attracties, dus je moet wat tijd vrijmaken om ze allemaal te bezoeken.
Ze zijn populair bij toeristen, maar de ontwikkeling wordt zorgvuldig tegengehouden zodat ze hun mooie eigenschappen behouden.

Kalkan

Vanuit Fethiye bereikt u eerst Kalkan. Huizen, appartementen en kleine hotels zijn vanaf de compacte haven op de helling te bereiken. De combinatie van witgekalkte en pastelkleurige muren is beroemd om dit oude vissersdorp.
Het is een geweldig stadje om te voet te verkennen, door de smalle straatjes die kriskras door de heuvels lopen, en er zijn schilderachtige, traditionele balkons in Ottomaanse stijl te zien die uit veel van een gebouw steken. De architectuur van Kalkan is eigenlijk een unieke mix van Ottomaanse en Griekse.
Veel Grieken bewoonden de stad tot 1923 toen het achterliet na de Grieks-Turkse oorlog, maar de invloed ervan blijft bestaan. Tegenwoordig worden de aantrekkelijke huizen en gebouwen nog aantrekkelijker gemaakt door het royale aanbod van bougainville met zijn paars en rood accentueren van de witgekalkte muren.

Kaas

Deze stad is even groot als Kalkan en ligt in het oosten langs de kust. De haven is hier groter en er is een grote jachthaven als u met een jacht of gulet aankomt. Dus als u de stad van dichterbij wilt verkennen, moet u hier gemakkelijk kunnen aanleggen.
Net als Kalkan is Kas tegen een heuvel gebouwd, veel eigendommen en hotels worden beloond met een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee.
De architectuur is ook van een vergelijkbare stijl: balkons, witgekalkte muren en een overvloed aan prachtige bougainvilles.
Kas heeft echter één attractie in Kalkan, en dat is de aanwezigheid van oude relikwieën.
Terwijl je door de aantrekkelijke straten dwaalt, kijk je uit naar de oude Lycische bouwwerken die op de vreemdste posities zijn geplaatst. Er is een graf, bijvoorbeeld midden in een straat.

Kas strand

Na wat sightseeing en wandelen kunt u hier in Kas heerlijk ontspannen op het prachtige zandstrand.

Ook binnen handbereik voor een dagtocht zijn verschillende verwoeste oude steden, waaronder Myra nabij het huidige stadje Demre.
Myra is een indrukwekkende site omdat er talloze Lycische rotsgraven zijn, evenals een theater in omvang, waardoor het een aanbevolen dagtocht is voor iedereen die geïnteresseerd is in de oude beschavingen die hier leefden.
Hoewel er veel plaatsen rond de zuidwestkust van Turkije zijn waar het duiken geweldig is, staat Kas bekend als een van de beste.
Als u hier met een guletcruise komt, kunt u stoppen bij enkele van de meest populaire duikplekken voor de kust.
Er zijn wrakken van oude schepen om te verkennen, en als je uitrusting nodig hebt om te huren of er graag een paar uur over doet, kun je dat allemaal doen in Kas.

Verblijfplaatsen

Als relatief kleine stad heeft Kalkan niet al te veel luxe hotels om uit te kiezen, maar het is de rustigere en meer ontspannen sfeer van de stad die veel bezoekers aanspreekt.
Als u een nacht of twee wilt blijven, is er het 4-sterrenhotel Happy Hotel nabij Kalamar Beach (Kalkan Top Beach), Likya Residence Hotel & Spa of het 3-sterren Pirat Hotel met panoramisch uitzicht op de haven.

Kemer met prachtig strand en luxe hotels

Verblijf je liever in een luxe hotel verder naar het oosten richting Antalya en stop dan in de stad Kemer.
Er zijn meer dan twintig vijfsterrenhotels om uit te kiezen, zoals de fantastische Robinson Club Camyuva-Fame Residence Kemer & Spa en Hotel Limak Limra.

Beoordelingen