Leren lopen met een rollator

Het lopen met een rollator is een kwestie van wennen. Zodra u bekend raakt met de voordelen van een rollator, dan gaat het uiteindelijk vanzelf. Blijf altijd bewust van uw omgeving, een rollator geeft u steun, maar u blijft een rollator besturen.

De juiste houding tijdens het lopen met een rollator

  • Loop altijd zo dicht mogelijk tegen de rollator aan, tussen de duwhandvatten
  • Houdt u armen in een ontspannen houding, om overbelasting te voorkomen
  • Kijk altijd vooruit, dit is beter voor uw balans en loopt u rechtop
  • Blijf goed kijken waar u loopt en til uw voeten altijd goed op

Blijf altijd goed bewust van uw omgeving en blijf altijd goed kijken waar u loopt, wanneer u met een rollator op pad gaat.

 

De juiste houding van uw handen tijdens het besturen van een rollator

  • Houdt de handgrepen ontspannen vast
  • Plaats uw duim aan de binnenkant van het handvat 
  • Leg één of meerdere vingers losjes op de handremmen, hiermee kunt u snel ingrijpen, mocht het fout gaan.

Wanneer u dreigt te gaan vallen met een rollator, dan nemen uw lichamelijk reflexen het voor u op. Door de spanning die ontstaat wanneer u schrikt, doordat u struikelt en dreigt te gaan vallen, knijpen uw handen automatisch samen. Hiervoor is het belangrijk dat u uw vingers op de remhendels houdt. Hiermee remt de rollator wanneer u een schrikbeweging maakt.

 

Bochten nemen met een rollator

Vooral in het begin is het erg wennen om voorruit te lopen met een rollator, maar bij het nemen van bochten met een rollator zult u een met een paar extra dingen rekening moeten houden.

  • Kijk of er genoeg ruimte is om een bocht te maken, blijf om u heen kijken
  • Blijft altijd dicht bij de rollator lopen, ook tijdens het maken van een bocht
  • Neem bochten ruimer dan dat u gewend was, met een rollator bent u namelijk iets breder

Om in te schatten hoe ruim u de bocht moet maken, zorg dan dat het achterwiel van uw rollator voorbij de bocht is, en stuur dan pas in. Hiermee kunt u niet met het achterwiel blijven haken, achter bijvoorbeeld een muurtje of een deur. 

 

Rollator kopen

Bij Pucshop.nl kunt u eenvoudig online een rollator kopen. Wij beschikken als kleine onderneming helaas niet over een testbaan, maar u kunt bij ons wel eenvoudig achteraf betalen. Zo kunnen wij u toch enige vorm verlenen om uw rollator uit te testen. Is het model niet voor u geschikt? Dan kunt u deze eenvoudig bij ons retourneren, en kiezen voor een ander model rollator.

Beoordelingen