Vakantie in Kemer, Turkije

Hotel Limak limra in Kemer bereiken is heel eenvoudig. Het resort ligt iets meer dan een uur ten zuiden van de luchthaven van Antalya. De meeste Duitse luchthavens bieden vluchten aan naar de Turkse stad. Van daaruit bereikt u gemakkelijk uw vakantiebestemming met een pendelbus of openbaar vervoer.

Als alternatief kunt u op de luchthaven verschillende autoverhuurbedrijven vinden, zoals Avis en Europcar, die u de mogelijkheid bieden om de Turkse mediterrane kust met al zijn speciale kenmerken flexibel te verkennen.

Klimaat en weer in Kemer

In Kemer vind je hete zomers en milde winters, die te danken zijn aan het mediterrane klimaat. De beste reistijd voor Kemer zijn de maanden van mei tot oktober, die compatibel zijn met de algemeen beste reistijd voor Turkije.
Voor een uitgebreide strandvakantie kan ik juli en augustus aanbevelen. Hier vindt u optimale omstandigheden om in zee te zwemmen en te genieten van de zonnestralen. Gedurende deze maanden kunnen de temperaturen snel hoger worden dan 40 ° C. De lente- en herfstmaanden bieden dan ook ideale omstandigheden om een ​​strandvakantie te combineren met een actieve vakantie bij zomerse temperaturen.

Topattracties in en rond Kemer

Het voormalige vissersdorpje Kemer is omgeven door majestueuze heuvels, beboste bossen, turkooisblauw water en kleine eilanden voor de kust. Het met dennenbomen bedekte landschap belooft een unieke vakantie en geeft dit gebied een unieke charme.
De topattracties in Kemer en omgeving staan ​​garant voor een afwisselende en avontuurlijke vakantie. De moderne jachthaven, restaurants en bars worden omringd door kleine baaien die dit gebied kenmerken. Daarnaast dompelt de rustieke weekmarkt met kleurrijke aanbiedingen je onder in het leven van Turkije.

Oude stad Phaselis

In iets meer dan 15 km ten zuiden van Kemer bereikt u de oude stad Phaselis. Op het kleine schiereiland vind je nog restanten uit vervlogen tijden die je onderdompelen in de geschiedenis van Turkije.
Baan je een weg door de ruïnes van de stad en ontdek de overblijfselen van thermale baden, marktplaatsen en het stadstheater. Vanaf daar heb je een adembenemend uitzicht op de bergachtige landschappen van de Turkse Rivièra. Daarnaast moet je zeker een duik nemen in het koele water in de voormalige havenbekkens van Phaselis.

Tahtali berg

Een andere topattractie in Kemer is de Tahtali-berg, een ongeveer 2.365 meter hoge berg. Het is de hoogste berg in het Olympos Beydaglari National Park en biedt indrukwekkende vegetatie en een grote biodiversiteit. Je hebt de mogelijkheid om actief de top te beklimmen of de bergbaan te nemen.
Mijn tip: de beste tijd om te klimmen zijn de maanden van mei tot half juni en van september tot half november. Ik beloof je dat je geen spijt zult krijgen van de klim. Eenmaal bovenaan wachten adembenemende uitzichten op u. Een geweldige ervaring die niet mag ontbreken in mijn lijst met Kemer-tips.

Cirali resort

Een van de hoogtepunten van de Kemer-tips is zeker de badplaats Cirali. Het bijzondere van deze plek is dat het duurzaamheid en ecotoerisme bevordert. Het gebied waarin Cirali ligt behoort tot het Olympos National Park, is weg van het massatoerisme en is ideaal als je verlangt naar een beetje idylle en rust.
De plaats, die vooral populair is bij backpackers en hippies, is de thuisbasis van een van de mooiste stranden van Turkije, het ongerepte en kilometerslange Olympos-strand. U zult zich daar bijzonder op uw gemak voelen als u graag tijd doorbrengt in de natuur en verlangt naar wat samenzijn. Je moet ook weten dat het gedeelte van het strand beschermd is en met een beetje geluk kunnen de Caretta Caretta zeeschildpadden worden ontdekt.

Wilt u wandelen op de sporen van vroeger? Mis dan de oude stad Olympos niet. Neem de tijd en verken deze betoverde faciliteit en laat je terug in de tijd vervoeren.

Beoordelingen