Familievakantie in Turkije

We hebben een reis geboekt naar Lara, in hotel royal holiday palace, een unieke eraring.
Turkije is een zeer kindvriendelijke reisbestemming: kinderen zijn veel meer aanwezig in het dagelijks leven dan bij ons en zijn vanzelfsprekend overal. Gezinnen zijn op veel plaatsen, b.v. in het restaurant zeer vriendelijk behandeld en niemand lastig vallen als de kleintjes wat luider zijn. De meeste grote hotels zijn voorbereid op jongere gasten en bieden kinderopvang. Velen hebben ook toegang tot een van de vele waterglijbaden, waar kinderen van alle leeftijden in het koele water kunnen duiken. De meeste hotels hebben zich ook aangepast aan de voedselvoorkeuren van kleine vakantiegangers. Spaghetti met tomatensaus is bijna overal verplicht bij het lunch- of dinerbuffet, zodat er geen slecht humeur is bij het eten. Dit kan eerder optreden bij binnenkomst.
Goed om te weten: wat je nodig hebt om Turkije binnen te komen
Om Turkije binnen te komen heb je een geldig paspoort of een tijdelijk paspoort nodig, je kinderen hebben een geldig kinderpaspoort nodig. Anders kunnen er problemen zijn bij het binnenkomen van het land. Meer informatie vindt u op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Strand in zicht! Waar je met kinderen kunt zwemmen

Er zijn tal van kindvriendelijke stranden in Turkije. Speciaal aanbevolen is het stadsstrand Konyaalti van Antalya en natuurlijk het eindeloos lange Lara-strand aan de poorten van Antalya. Enkele van de mooiste baaien van de Turkse Rivièra wachten op u tussen Antalya en Kemer: In Phaselis, op ongeveer 40 kilometer van Antalya, vindt u kleine baaien met kristalhelder water en schaduwrijke plekken tegen de achtergrond van oude ruïnes. Ten zuiden van Kemer ligt het strand van Olympos. Voor een rotswand ligt zelfs een zoetwaterlagune met ondiep water. Een natuurlijk paradijs voor kleine steenzoekers!

Verder vind je bij Side natuurlijk veel fijne zandstranden. Het fijne zandpaddenstrand Patara is ook een bezoek waard. Met een beetje geluk zie je in de ruïnes een mini dino: een hagedis uitgerust met defensieve weegschalen met weerhaken. Ten zuiden van Fethiye ligt de pittoreske baai van Ölüdeniz, die zeer wordt beschermd door een smalle landtong en daardoor vaak spiegelachtig water heeft. Ideaal voor kajakken op zee en staand peddelen.

Beoordelingen