De grootste fouten bij het wassen van kleding

De grootste fouten bij het wassen van kleding, volgens de wasmachine expert.

Patrijspoort open, vuil wasgoed erin, wasmiddel toegevoegd, machine aan: zo eenvoudig kan wassen – en fouten kruipen er net zo gemakkelijk in. Het resultaat: er blijven vlekken achter op het wasgoed en de water- en energiekosten nemen toe. Het is tijd om een ​​paar veelvoorkomende fouten te ontdekken.
Profiteer van onze maandelijkse deals in november en ontvang gratis 1 kg waspoeder bij elke jumpsuit die je koopt!

Fout 1: Was te heet

Alleen heet maakt hygiënisch schoon – een misvatting. Was met zo min mogelijk water op de laagst mogelijke temperatuur. Programma’s van 40 graden zijn meestal voldoende om het wasgoed hygiënisch schoon te houden. Dit bespaart vooral kosten: Katoen op 95 graden verbruikt acht keer zoveel energie als een was op 30 graden.

Fout 2: voorwas

Je kunt jezelf de voorwas geven. Het wordt goedkoper en schoner als u vlekken en zwaar vuil behandelt met speciale producten zoals galzeep of bleekmiddel voor normaal wassen.

Fout 3: Gebruik wasverzachter

Je moet niet alleen wasverzachter gebruiken omwille van het milieu. Hoewel het wasgoed geparfumeerd is door de geuren, wordt het niet schoner. De waterontharders in de wasmiddelen zijn nu voldoende om het wasgoed aangenaam draagbaar en zacht te maken.

Fout 4: kleurrijke puinhoop

Als je voor het wassen sorteert, bewaar je de grijze sluier daarna. Daarom moet donker en gekleurd wasgoed worden gescheiden van wit. Voor nieuwe items geldt het volgende: Was speciaal gekleurd textiel apart om te controleren of de kleuren echt zijn en niet vlekken.

Fout 5: Binnenstebuiten wassen

Gekleurd wasgoed en delicaat wasgoed moeten voor het wassen altijd binnenstebuiten worden gekeerd. Dit beschermt vezels en kleuren.

Fout 6: laat beddengoed open

Als u het beddengoed open laat, glijden kleinere stukken wasgoed meestal in de grote lakens en vormen daar klonten tijdens het wassen. Het resultaat: het wasgoed wordt niet goed gespoeld en blijft vuil. Knoop altijd vooraf het dekbed en kussensloop dicht. Beddengoed zonder knopen kan worden gesloten met een veiligheidsspeld.

Fout 7: laat ritsen open

Ritsen moeten altijd gesloten zijn voor het wassen. Anders kunnen de scherpe randen gaten in de kleding scheuren of het rubber van de deurkraag beschadigen. Dan lekt de trommel.

Fout 8: De beha’s onbeschermd wassen

Beugelbeha’s mogen nooit afzonderlijk worden gewassen, maar altijd in een waszak. Enerzijds breken ze minder snel omdat ze beschermd zijn tijdens het spinnen. Aan de andere kant is de machine beschermd: ontsnappende beha-bandjes kunnen niet in de trommel komen en andere kledingstukken vernietigen.

Fout 9: Pluis vergeten

U moet het pluizenfilter (meestal onder de patrijspoort) elke twee maanden schoonmaken. Anders hopen zich te veel pluis, afval of zelfs beha-beugels op en loopt de wasmachine niet meer leeg. De lade voor het waspoeder moet ook in hetzelfde ritme worden gereinigd, zodat resten en schimmelporiën geen kans krijgen.

Beoordelingen