Wat zijn de voordelen van een massage?

Massagetherapie is een behandelingsmethode die steeds meer in populariteit toeneemt. Het werd ooit beschouwd als een alternatieve behandelingsmethode maar dat is tegenwoordig helemaal niet meer het geval. Het zelfs zo dat een massagebehandeling door verschillende zorgverzekeraars wordt vergoed. In dit artikel gaan we in op de verschillende voordelen van een massage. 

 

Verminderen van stress 

Wanneer het lichaam gespannen is en onder stress staat, produceert het ongezonde niveaus van het bekende stresshormoon cortisol. Vooral wanneer mensen last hebben van chronische stress kan dit negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid. Wanneer het cortisolniveau te veel wordt aangemaakt dan leidt dit tot gewichtstoename, slapeloosheid, spijsverteringsproblemen en hoofdpijn. Het is aangetoond dat massagetherapie het cortisolniveau in het lichaam vermindert. Dit stelt het lichaam in staat om te herstellen. Bovendien zorgt deze vorm van therapie ook voor ontspanning, een verbeterde gemoedstoestand en minder stress.

 

Het verlaagt de bloeddruk

Wanneer je regelmatig geniet van een massage dan heeft dit vaak een positieve invloed op de bloeddruk. De reden is dat het lichaam zich meer gaat ontspannen. De spanning in de spieren neemt af waardoor je jezelf rustiger gaat voelen. Het effect is dat je jezelf zowel mentaal als lichamelijk rustiger gaat voelen en dat leidt tot een lagere bloeddruk. 

 

Het verminderd spierpijn 

Een massage heeft een enorme positieve invloed op het verminderen van de spierpijn. Wanneer je spieren worden gemasseerd zorgt het ervoor dat bloedcirculatie in je lichaam toeneemt. Het effect daarvan is dat belangrijke voedingstoffen en zuurstoffen je spieren weer kunnen bereiken. Je spieren worden weer voorzien van hernieuwde energie en daardoor gaan de spieren ook losser zitten waardoor de spierpijn afneemt. Een massage is dus ideaal wanneer je last hebt van vermoeide spieren na een lange drukke werkdag. |

Massagesalon vs massage apparaat?

Natuurlijk kan je voor een massage een professionele massagesalon bezoeken. Wanneer je dit echter regelmatig doet dan kan dit aardig in de kosten lopen. Check daarom altijd even goed of je zorgverzekering een deel van de kosten vergoed. Een andere oplossing is natuurlijk om een massage apparaat aan te schaffen. Het grote voordeel van zo’n apparaat dat je altijd en overal kan genieten van een massage. Kan je bijvoorbeeld niet slapen omdat je last hebt van spierpijn? Geen probleem want je hebt dan een massage apparaat die spieren tot rust kan laten komen. 

Beoordelingen