Onderhoud tuinmeubelen – het seizoen kan komen

De lente luidt luider bij onze deuren en de gezellige uren in de tuin worden steeds waarschijnlijker. Ten slotte hebben we u laten weten of u balkonmeubilair moet kopen of zelf moet maken als alternatief. Nu is het tijd om na te denken over het voorbereiden van onze tuinmeubelen. Waarom? We willen tenslotte allemaal genieten van onze ontspanningshulpmiddelen, die misschien duur waren om te kopen. In het volgende blogartikel vatten we samen waar je rekening mee moet houden bij de verschillende materialen.

Onderhoud van tuinmeubelen voor hout en gietijzer

Toegegeven, hout en gietijzer zijn de materialen die de grootste zorg van alle materialen vereisen. Maar dat stoort je niet, want ze zien er toch echt goed uit. Als het om onderhoud gaat, is er echter veel meer te overwegen dan normaal: hardhout zoals exotisch teak of robinia is het meest duurzame materiaal voor houten meubilair. Toch moet je de tijd nemen om er ongeveer drie keer per jaar wat aandacht aan te besteden. Idealiter aan het begin en einde van het seizoen en eenmaal in het midden. Gebruik dus de laatste paar aangename dagen om dit aan te pakken.

Onderhoudsintensieve hardhouten meubelen

Ter bescherming van uw pergola kunt u uw tuinmeubelen een oliebehandeling geven voordat u deze opbergt. U kunt speciale oliën gebruiken voor de betreffende houtsoort of natuurlijke producten gebruiken. Je verwijdert het grove vuil met een handborstel en veegt het vervolgens schoon met een zeepoplossing. Droog daarna af. Als uw houten meubelen schoon en droog zijn kunt u beginnen met de oliebehandeling. Maar alleen als het hout niet grijs is geworden! Het grijze patina op uw hout wordt veroorzaakt door het weer en tast meestal alleen de toplagen aan. Met fijn schuurpapier kunt u ze verwijderen totdat u eindelijk de natuurlijke houtnerf herkent. Na het schuren komt de reiniging weer terug. Voor hardnekkige vlekken kun je ook een borstel gebruiken en schrobben in de richting van de nerf. Maak schoon, droog en olie opnieuw, klaar.
Tip: om uw houten meubels tegen schimmel te beschermen, moet u deze op een goed geventileerde plaats bewaren.

De rustieke klassiekers – tuinmeubelen van gietijzer

Omdat gietijzer geen edelmetaal is, heeft het de neiging te roesten. D.w.z. uw voornaamste zorg is het vermijden of verwijderen van roestvlekken. Met behulp van grof schuurpapier (korrel 80) of een staalborstel kun je ze lokaal verwijderen. Een bijna meditatieve taak die je helpt om een ​​beetje te ontspannen op je terras. Uw gietijzeren meubelen worden ook graag behandeld met een handborstel en water met afwasmiddel.

Nadat u de roestvlekken heeft verwijderd, schildert u de overeenkomstige gebieden grondig. Een primer draagt ​​aanzienlijk bij aan de duurzaamheid van de verf.

Onderhoud van tuinmeubelen voor aluminium of kunststof

Aluminium is niet alleen een visueel hoogtepunt, het is ook milieuvriendelijk. Je draagt ​​hem gemakkelijk op je balkon, hij heeft weinig verzorging nodig en ziet er altijd chic uit. Een beetje verzorging doet sowieso geen pijn .. Met een handborstel verwijdert u het grofste vuil. Vervolgens kunt u uw aluminium meubelen grondig afvegen met een zachte spons en een loog van water en zeep en vervolgens afdrogen. U wilt immers volgend voorjaar geen watervlekken op uw meubels zien. Onder bepaalde omstandigheden kunt u kleine krasjes onderdrukken met verfspray. U zult bijzonder lang genieten van uw aluminium meubelen als u bij aankoop op de kwaliteit van de verbindingen van de afzonderlijke onderdelen let. Slechte klinknagels of schroefverbindingen maken het materiaal bros en verkorten de levensduur aanzienlijk.

De betaalbare klassieker van kunststof

Geen twijfel, ieder van ons bezat ooit plastic tuinmeubilair. Ze zijn tenslotte goedkoop en kunnen nauwelijks worden gedood. Maar ook hier kunt u een zorgzame hand opzetten. Na een grondige reiniging kun je beginnen met het verwijderen van donkere vlekken. Het is het beste om zuiveringszout en water te gebruiken dat je op de oppervlakken aanbrengt en laat werken. Het mengsel spoelt het vuil uit de kleinste scheurtjes en maakt donkere plekken lichter.
Tip: gebruik in geen geval schuurmiddelen! Deze lijken in eerste instantie alleen te helpen, maar ze scheuren in feite veel meer kleine krasjes op je oppervlakken, die dan nog meer vuil aantrekken.

Autopoetsmiddelen daarentegen zijn een goede keuze

Beoordelingen