Met je smartphone op vakantie, waar let je op?

Een leven zonder smartphone kunnen we ons vaak niet meer voorstellen. En dat betekent ook dat we deze smartphone overal mee naartoe nemen. Niet alleen in ons dagelijks leven, naar ons werk, et cetera, maar ook wanneer we op reis gaan. Maar als we de grens over gaan, zijn er toch een aantal dingen waar we rekening mee moeten houden.

1. Denk aan de kosten

Je smartphone op reis gebruiken, kan veel meer kosten dan thuis. De tarieven in Europa zijn aardig gelijk getrokken, maar buiten Europa kun je torenhoge rekeningen verwachten. Daarom is het goed om van tevoren te checken of je roaming aan staat. Zet deze uit wanneer je denkt dat dit hoge kosten gaat opleveren. Jij weet wat je bestemming is en of dit van toepassing is.

2. Gebruik wifi als dat veilig is

Wifi kun je inmiddels vrijwel overal gebruiken, maar dat is niet altijd veilig. Als het een open netwerk is, dan vormt dit altijd een risico. Kies dus bij voorkeur een netwerk dat vergrendeld is met een wachtwoord.

3. Download apps waar je wat aan hebt

Wist je dat er veel superhandige apps zijn voor onderweg? Daar kun je goed gebruik van maken, zeker wanneer de bestemming nieuw voor je is. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig je route plannen, maar je kunt ook naar tips van andere reizigers kijken. 

Lees ook: De beste reisapps van 2020: deze apps maken jouw reis nog leuker

4. Gebruik die camera ook

Een extra camera mee op reis? Dat is tegenwoordig helemaal niet meer nodig. Wanneer je op reis bent met je smartphone, kun je daar heel mooie foto’s mee maken. Hoe nieuwer het toestel, hoe scherper de foto’s. Bovendien kun je deze via social media meteen met familie en vrienden delen. Makkelijk toch?

5. Maak een vakantievideo als herinnering

Een fotoalbum is inmiddels bijna achterhaald te noemen. Met een vakantievideo kun jij je hele vakantie in één keer vastleggen. Met je smartphone kun je ook eenvoudig korte fragmenten achter elkaar plakken, zodat het een verzameling van korte filmpjes wordt. Ook kun je een video maken met foto’s en daar bijvoorbeeld muziek onder zetten. Leuk! 

 

6. Denk aan de batterij

Een lege accu onderweg, dat wil je toch niet? Op vakantie komt dat vaker voor dan wanneer je gewoon thuis bent. Geen wonder, want je bent vaak lange dagen onderweg en de mogelijkheden om je telefoon op te laden zijn veel beperkter. Zorg er dan voor dat je een oplader bij je hebt die je ook onderweg kunt gebruiken. Je kunt die bijvoorbeeld aansluiten op de sigarettenaansteker in de auto, maar je kunt ook kiezen voor een powerbank, zodat je zelfs op de fiets je telefoon gewoon kunt opladen. 

Heb je alles? Vergeet boven alles natuurlijk niet om je smartphone en oplader in te pakken als je op reis gaat. Je paspoort en pinpas zijn belangrijk, maar je telefoon is ook een van de eerste vereisten als je op reis gaat. Zo kun je immers contact houden met het thuisfront. Maar vandaag de dag is dat niet het enige, want je kunt veel voordeel hebben van je smartphone. Wij wensen je alvast een heel fijne vakantie! 

Beoordelingen