Hosting

Je hebt een leuke website gemaakt, maar die staat natuurlijk niet zomaar online, alhoewel je dat ook vanaf je eigen computer zou kunnen hosten, wat niet echt ideaal is. Je hebt daar dus een hostingpartner voor nodig, zodat je zeker weet dat de website altijd online is.

Altijd is overigens een utopie, want zelfs de beste hoster heeft wel eens last van storingen. De hosting staat immers op een server, eigenlijk gewoon een soort computer, en ieder server heeft wel eens last van een storing, wordt gehackt, valt uit, of wordt slachtoffer van een DDOS aanval.

Altijd online kan dus haast niet, vandaar dat veel hosters een uptime, tijd zonder storingen, garanderen van 99,9%. Helaas is dat bij sommige hosters echter veel lager.

En dat is meteen het probleem. Je kunt haast niet van iedere hoster zeker zijn dat ze weinig tot geen storing hebben. Bovendien zijn de hosters die einig storing garanderen, ook nog eens bijzonder duur. En als je dat afzet tegen de goedkope hosters, dan scheelt dat nogal in de kosten.

Vandaar dat veel website-eigenaren toch kiezen voor goedkope hosters, vaak met de nodige problemen en frustraties.

Er zijn echter ook goede hosters die relatief gezien helemaal niet zo duur zijn, maar wel een goede uptime hebben. Dat is een kwestie van goed kijken, voordat je een contract afsluit.

Belangrijk is dus om zowel de hoster, als het aangeboden hostingpakket te gaan vergelijken. Sommige websites bieden een dergelijke vergelijking aan, waar je bijvoorbeeld uptime en kosten kunt vergelijken.

Een andere goede methode is de reviews bekijken die op veel plekken op het internet te vinden zijn. Veel negatieve reviews zou dus inderdaad vaak betekenen, dat de betreffende hoster of dat hostingpakket niet een uiterst goede keuze zou zijn.

Vaak maakt dat voor een hobbysite niet zo heel veel uit, maar wil je echt geld verdienen met een website, is het zelfs voor de rankings in google belangrijk om niet al te vaak last van storing te hebben.

Meer over hosting op:

hosting vergelijken

Beoordelingen