Creditcard online gebruiken

Met de komst van internet groeide de kennis om technologie met commercie te combineren. Door de snelle groei van het aanbod van webshops ofwel virtuele winkels werd ook een goed en betrouwbaar betalingsmiddel noodzakelijk en dat werd de credit card. Ondertussen zijn er meerdere internationaal geaccepteerde en handige betalingssystemen beschikbaar zoals paypal. Op deze pagina behandelen we in het kort de verschillende online betalingsmogelijkheden met creditcards, bestuderen we de voordelen en kijken we ook naar de risico’s van het online gebruiken van het plastic geld.

Hoewel de creditcard dateert uit de jaren vijftig van de vorige eeuw is gebleken dat de creditcard uitstekend te gebruiken is om aankopen en betalingen via het internet te doen. Als eerste medium kon de creditcard online internationale transacties uitvoeren.

Het gebruik van de creditcard als online betaalmiddel heeft de volgende voordelen:

  • Algemene wereldwijde acceptatie, zeker ten opzichte van reguliere betaalmiddelen als contant
  • Door creditcard mogelijkheden is het relatief eenvoudig een internationale business te beginnen wat zowel voordelig is voor ondernemers als voor consumenten
  • Goede fraudeverzekering
  • Snel en eenvoudig nationaal en internationaal produkten en diensten online bestellen en betalen
  • Betrouwbaar en internationaal meest geaccepteerde betalingsmethode
  • Online shoppen met krediet

Ontstaan creditkaart | ontstaan kredietkaart

Het grootste probleem bij het online betalingsverkeer is de kans op fraude. Grofweg zijn er twee manieren om online fraude te plegen met betrekking tot het gebruik van de krediet of voorschotkaart:

De eerste manier is dat het bedrijf waar u uw bestelling hebt gedaan en ter betaling uw creditcard gegevens hebt doorgegeven u de bestelde goederen of diensten niet gaat leveren, maar men incasseert wel het bedrag. Deze vorm van fraude staat in feite wel los van het online gebruiken van een creditcard.

De tweede manier is dat uw creditcard gegevens misbruikt worden door hetzij het bedrijf zelf (dat meer kosten declareert dan zij recht op heeft) of dat uw gegevens achterhaald worden door derden zoals bijvoorbeeld het online skimmen van creditcard nummers en veiligheidscodes. Met behulp van stromensen en adressen kan men dan proberen de creditcard voor de maximale bestedingslimiet te belasten. Men gebruikt hier speciale software voor. Het is dan ook altijd verstandig om uw virusscanner en anti-spy software up to date te hebben.

Beoordelingen