Keelontsteking – Keelpijn bij het slikken

Keelontsteking

Een keelontsteking is een vervelende aandoening. Je krijgt er helaas bijna allemaal wel eens mee te maken. Kinderen kunnen er erg ziek van worden. Het kan zijn dat je verkouden bent en dat je wat keelpijn hebt. Ben er dan op tijd bij en houd het goed in de gaten.

Het kan namelijk snel overgaan in een keelontsteking, zeker wanneer het winter is en er veel mensen met een keelontsteking rondlopen. Daarom is het goed dat je dan goed op blijft letten, veel blijft drinken en mensen die verkouden zijn zoveel mogelijk gaat vermijden. Dit is niet altijd mogelijk, bacteriën verspreiden zich erg snel dus de kans is groot dat je in je leven wel eens te maken krijgt met een keelontsteking. Gelukkig kun je hier wel wat aan doen, maar voordat we het daar over hebben, gaat het eerst even over de symptomen. Het is namelijk belangrijk dat je een keelontsteking kunt herkennen. Meestal begint het met een droge keel en pijn bij het slikken. Je vindt het niet fijn om nog te slikken en de kans is groot dat je minder gaat eten en drinken, blijf wel drinken want anders heb je kans op uitdroging (bij kinderen moet je hier extra goed op letten). De klieren in je hals kunnen opgezet zijn, dit kan meteen duiden op een keelontsteking. Maar ook als je witte uitslag in mond hebt kan dat te maken hebben met een keelontsteking.

Het belangrijkste is dat je het kunt herkennen en dat je er wat aan kunt doen. Je wilt hier natuurlijk ook niet mee rond blijven lopen, blijf daarom goed drinken en denk aan een goede hygiëne. Zorg er ook voor dat de kinderen de handen op tijd en regelmatig wassen en vooral dat ze goed blijven drinken ondanks het feit dat slikken pijnlijk is.

 

Wat kun je doen aan een keelontsteking?

Je kunt wel wat doen om een keelontsteking te verzachten, je moet er voor zorgen dat je in elk geval voldoende blijft drinken en dat je er geen kou bij krijgt. Als je naar buiten gaat kleed je dan goed aan. Het beste kun je een das omdoen zodat je je neus en mond af kunt dekken zodat de koude lucht niet naar binnen kan waaien en je hem niet in ademt.
Let er goed op dat je echt goed blijft drinken, neem dan wat kleine slokjes, maar zet wel steeds water of ranja bijv. bij je neer.

Als je last hebt van slijm in je keel is het belangrijk dat je geen melkproducten neemt, deze zorgen voor nog meer slijm. Je kunt daarom maar beter veel water drinken en eventueel ranja, dit laatste zorgt ervoor dat kinderen vaak beter drinken.

Een keelontsteking is vervelend, maar het is binnen een week vaak weer voorbij. Het kan samengaan met koorts, het kan ook samen gaan met een verkoudheid en met griep. Dit is vervelend, maar je kunt er niets aan doen, gewoon even uitzieken. Het enige wat je kunt doen is veel drinken, de keel vochtig houden, eventueel een snoepje pakken zodat je blijft kauwen en dus ook moet blijven slikken. Wat rust nemen is altijd belangrijk, dan zorg je er voor dat je lichaam er zelf ook tegenin kan werken. Geef je lichaam daarom ook echt deze rust zodat je sneller kunt genezen van de keelontsteking. Het is namelijk geen pretje, bovenstaande tips helpen je om er eerder vanaf te komen.

Blijf met een keelontsteking dan ook goed drinken en neem snoepjes zodat je keel vochtig blijft en je goed blijft slikken! Dit is een van de belangrijkste stappen die je kunt zetten voor een snellere genezing van de keelontsteking.

 

Wil je nog meer informatie over aandoeningen? Neem dan een kijkje op https://onlineapotheek.co/

Beoordelingen