Cheeseburger

Een cheeseburger is een echt Amerikaans gerecht. Dit broodje is wereldberoemd en vooral bij de Mac wordt deze vaak besteld. Maar waarom zoveel geld uitgeven voor een flut burger van de Mac? Je kunt deze prima zelf maken, dit is veel gezonder en nog goedkoper ook. Als je slim inkoopt per je voor een paar euro klaar.

Ingrediënten
600 g rundergehakt van de uitgebeende platte bil zonder vet
120 g bacon
4 broodjes
200 g cheddar
1 rode ui, geschild en in plakjes

voor de cocktailsaus
1 eidooier
1 eetlepel mosterd
100 ml zonnebloemolie
2 eetlepels ketchup

Cheeseburger met bacon

Bereiding

Begin met het maken van de saus voor de cheeseburger. Roer de dooier van het ei door de mosterd. Voeg hieraan wat olie toe en klop dit goed op. Roer nu de zout, peper en ketchup erdoor.

Nu kun je de burgers gaan maken. Rol van het gehakt ballen van 150 gram, de maak je voor het bakken al plat. Je kunt ze bakken in een koekenpan met wat vet erbij. Je kunt ze natuurlijk ook grillen. Als je wil kun je er zout en peper op doen voor de smaak.

De bacon kun je bakken op een hoog vuur, 1 minuut per kant. Ze moeten knapperig worden en niet verbranden. De broodje kun je nu in de oven doen, deze moeten goudbruin worden. Je kunt deze ook doormidden snijden en dan bakken. Of als je liever witte bolletjes, dan kan dat natuurlijk ook prima.

Maak cheddarkaas zacht op een schaaltje. Verdeel de saus over de broodjes en leg de warme hamburgers erop. Boven op de burgers kun je de kaas leggen, daar boven op de ui en bacon. Klap de broodjes dicht en ze zijn klaar om te eten.

Nu kun je gaan genieten van een heerlijke zelfgemaakt cheeseburger met bacon en ui erop, dat is pas smullen. Als je van sla houdt kun je dit er natuurlijk ook bij op doen, zo word het nog gezonder.

Beoordelingen