Een schaduwrijke tuin.

Als je een schaduwrijke tuin hebt, dan kun je een gazon hebben met veel mos of kale plekken.

Natuurlijk kun je dit mos uit het grasveld halen, maar juist dan krijg je kale plekken.

Bedenk eens of het niet tijd wordt voor een nieuw gazon, maar dan met special schaduwgras. Dit is een grassoort dat speciaal ontwikkeld is voor tuinen met veel schaduw, bij voorbeeld op het noorden of onder schaduw gevende bomen.

Schaduwgras kopen kan dus een blijvende oplossing zijn voor dit probleem van mos in het gras of kale plekken. Vooral gras dat maar niet wil ggroeien zorgt ervoor dat andere planten, vaak onkruid, het gras op een gazon kan verdringen. En als je dat dus weg wilt halen krijg je hetzelfde probleem als wanneer je mos weghaald; kale plekken.

Maar goed, die viooltjes in het grasveld misstaan immers ook, je wilt een groen en sterk grasveld, en niet een siertuin in je gazon.

Er zijn diverse tuincentra en leveranciers voor graszoden, die speciaal schaduwgras kunnen leveren. Deze graszoen zijn al sterk, hoeft op zich niet veel te goeien, en na het vastgroeien in jouw tuin heb je op de schaduwrijke plek dus meteen an een prachtige en sterk gezon.

Een gezon waarvan je op mooie zomerse dagen extra kunt genieten, hoewel de zon natuurlijk in jouw schaduwrijke tuin niet zo hard zal schijnen.

Maar je grasveld is wel mooi groen, en wordt bij regenachtig weer ook geen modderveld, zoals het oude grazonwerd bij regen, met al die kale plekken.

Beoordelingen