Glasvezel

Zoals sommigen van jullie wel weten, woon ik in een klein dorpje in Noord-Holland, wat toch echt ook in Nederland ligt. Maar niet als het op sommige dingen aan komt.

We hebben hier wel telefoon en televisie, maar echt snel internet dat hebben we niet niet. En daar begint mijn probleem.

Ik wil namelijk ook eindelijk eens met sneller internet kunnen surfen, zonder dat van die rare ronddraaiende rondjes op mijn scherm verschijnen, als ik op bijvoorbeeld Netflix een keer een serie of een film wil zien.

Dus wat doe je dan als lieve Nederlander, je gaat bellen met hetzelfde bedrijf als waar de televisieaansluiting vandaan komt. Daar zeg je “ik wil graag glasvezel”. “Maar meneer” hoor je in dat geval aan de andere kant van de telefoon, “dat kan in uw woonplaats nog niet”.

Pardon? Dus als je in een klein dorpje woonachtig bent, sommigen zouden gehucht zeggen maar we hebben toch echt een kerk en een café, dan kan je geen glasvezelverbinding krijgen?

Nu heb ik eens rond gekeken, en er zijn hele leuke aanbiedingen te vinden. Niet alleen voor glasvezel, maar ook voor wat betreft leuke televisiekanalen. Al dat hebben wij thuis dus nog niet.

Maar ik zie toch echt aanbiedingen staan voor internet via de glasvezelkabel van rond de 50 Euro, voro een supersnelle glasvezelverbinding.

Maar ja, het schijnt nog jaren te gaan duren vorodat de glasvezelkabel helemaal in dit buitengebied wordt aangesloten. En tot die tijd moet ik mij behelpen met een verbinding die zo traag is, dat ik de post beter zelf kan gaan wegbrengen. En dat is natuurlijk te gek voor woorden.

Of ik moet natuurlijk verhuizen naar de grote stad, waar wel een glasvezelverbinding ligt, en waar ik slechts 50 euro per maand hoef te betalen om eindelijk te kunnen surfen met snelheden van 200 Mbps.

Beoordelingen