Het laatste reisnieuws

Ben jij altijd op zoek naar het laatste reisnieuws? Misschien voor je werk of gewoon omdat je het leuk vindt. Dan is het wel belangrijk dat je een aantal goede bronnen hebt. Een voorbeeld hiervan is reizeneuropa.com. Dit is een jonge site waar je uitgebreide artikelen kunt vinden over bestemmingen, hotels en reistips, maar waar je ook het laatste reisnieuws vindt. 

De laatste nieuwtjes op een rij

Het actuele nieuws over reizen van eind 2019 hebben wij vast hier voor je verzameld.

1. Lonely Planet komt met nieuwe top 10

Elk jaar wachten veel reizigers het weer met spanning af: de nieuwe Best of Travel list van Lonely Planet. Ook dit jaar was het weer een verrassing. Wist je dat Nederland op de 7e plaats is gekomen waar het de beste bestemmingen betreft? Dit komt onder andere doordat er in 2020 volop aandacht besteed zal worden aan 75 jaar bevrijding, maar ook door het mooie natuurgebied de Veluwe.

2. NS schaft voordeeluren in avondspits af in 2021

Veel reizigers zijn er boos om: NS stopt met de voordeeluren in de avondspits vanaf 2021. En hoewel dat nog ver weg lijkt, is het voor dagelijkse reizigers te dichtbij. NS heeft er echter goede redenen voor: de treinen zijn ook ‘s avonds nog ontzettend druk. Door de korting af te schaffen, wil NS de drukte ondervangen.

3. Reisbureaus zijn het nog steeds

Reisbureaus worden steeds minder populair. Deze stelling is echter niet helemaal waar. Een vliegreis naar Girona boeken kan iedereen. Maar een bijzonder evenement ontdekken of een bezienswaardigheid vinden die vrijwel niemand nog bezoekt, dat valt helemaal niet mee. En dat is juist waar de reisbureaus van vandaag de dag sterk in zijn. Exclusieve reizen die luxe en bijzonder zijn, bij een beetje reisbureau kun je die gewoon boeken.

4. Corendon gaat voor dierenwelzijn

Excursies met wilde dieren zijn razend populair. Denk maar aan de dolfijnenshows die je vaak op vakantie kunt zien. Maar reisorganisatie Corendon heeft besloten hier voorgoed mee te stoppen. Het bedrijf vindt dierenwelzijn belangrijker en wil zo een stukje bewustheid creëren bij de reizigers. 

 

Beoordelingen