De geschiedenis van sexspeelgoed

De verleden over sexspeelgoed

Hedendaags

Net als bij de vibo en de penisring verschilde het aanwenden en de acceptatie van de dildo per tijdperk en streek. Dientengevolge was het beschikken van een massagestaaf in huis voor de jaren ’20 van de vorige eeuw volledig gewoon. Ze werden geacht ‘hysterische vrouwen’ van hun ‘opgespaarde zaad’ af te helpen. Later rustte er decennialang een taboe op seksuele speeltjes, die voornamelijk met de pornografie-fabriek geassocieerd werden. Vanaf de jaren ’60 nam het benutten weerom toe. De techniek achter de speeltjes verbeterde en splinternieuwe materialen deden hun entree. In legio landen zijn sexspeelgoed ronduit verkrijgbaar, met name in het Westen, hoewel Alabama als enige Amerikaanse staatsinrichting de afzet van de vibrator nog verbiedt. 

Wegens de populariteit van shows zoals Sex And The City zijn seksspeeltjes volgroeid tot een onderdeel van onze populaire cultuur. Ze zijn genormaliseerd en toegankelijker geworden voor een groter publiek welke er bovendien nauwelijks eerder over heeft nagedacht. Laten we bovendien niet vergeten hoe vlot en discreet het online winkelen de dag van vandaag is geworden, daar zijn de sexspeelgoedop sextoysforfun.nl zonder twijfel een prachtig toonbeeld van.

De geschiedenis van sexspeelgoed

 

Ofschoon de dildo hoofdzakelijk geassocieerd wordt vanwege de geëmancipeerde vrouw van de 20e en 21e centennium gaat het speeltje al veel langduriger mee. Al sinds de geschiedenis worden allerlei artikelen gebruikt voor sex toepassingen. Aannemelijk bestonden kunstpennisen zelfs al in de prehistorie, ofschoon dat lastig hard te maken is vanwege de absentie van geschreven bronnen. Beroemde schrijvers als Aristophanes en Shakespeare citeren het penisvormige speelwaar. 

Baten van erotischehulpmiddelen

Bij het gebruik van een sextoy gaat het er niet alleen om iets nieuws te proberen. Alsmede is het een essentieel hulpmiddel om veel meer over je eigen anatomie te leren. Daarnaast heeft masturbatie veel voordelen voor de algehele gezondheid. Voor kerels kan het het risico op prostaatkanker verkleinen, en voor dames, kan het lichaamspijn en menstruatiekrampen illumineren. Ook zijn de voordelen van sexspeelgoed bijna niet alleen beperkt tot het solo toepassing, maar zijn ze fantastisch om nieuw leven in je liefdesrelatie te brengen. Ze kunnen het allemaal weer wat spannender maken.

Je hoeft tegenwoordig verder niet beducht te zijn dat het sextoy van je keuze niet leverbaar is. Sterker nog, vanwege het enorme aanbod aan louter al dildo’s kun je meermaals al door de bomen het woud bijna niet meer zien. Selecteer jij b.v. voor een klein geschapen kunstpenis, een flink exemplaar of een chroom vibrator of dubbele dildo voor double bediening? Op deze website ontdek je in ieder geval zat voorlichting om hier een passende voorkeur in te maken! 

Sexspeeltjes vroeger en momenteel

Als het gaat aangaande spreken over seks doen wij dat onomwonden met onze kennissen. We hebben het over met wie we het verrichten, hoe we het uitvoeren en hoe frequent we het uitvoeren. Er is echter een aanzienlijk onderdeel betreffende ons seksleven waar we nauwelijks altijd sufficiënt aandacht aan besteden – namelijk het hebben van sexspeeltjes. In feite zou iedere volwassene verplicht de trotse bezitter van een sexspeelgoedje willen zijn.

Het beschikken van een sextoy is net hetzelfde als het beschikken over van een fiks gevulde ijskast. In feite is het iets dat iedereen zou moeten hebben.

Het toepassen van seksspeeltjes is niets nieuw. Het belangrijkste geregistreerde inzet ervan gaat zelfs al helemaal terug tot in het oude Griekenland. Nochtans aanschouwen we zelfs in 2017 nog steeds geen seksspeeltjes in alle riante warenhuisketens en bieden uitsluitend erotische winkels het aan. Ongeacht de groeiende openheid van de samenleving over het babbelen over seks en zelfbevredigingword die opinie niet altijd omarmd door bedrijven. Ironisch genoeg schijnen deze onophoudelijk regressiever te worden wat het beschikbaar stellen van sextoys betreft. Net nu de gemeenschap het taboe rond seks begint te doorstoten, schijnen de meeste fabrikanten het de rug toe te keren.

Uitgebreide info over de geschiedenis en het voortkomen van sextoys vind je ook op de Wikipedia pagina voor sexspeelgoed.

Beoordelingen