Informatiekraampje misstanden psychiatrie op Plein Den Haag

Stichting NCRM geeft informatie over misstanden in de psychiatrie en heeft de laatste tijd de focus op (over-)medicatie en de achtergronden daarvan. Volgens de vrijwilligers is bij het zoeken naar oorzaken en behandeling van psychische stoornissen de fixatie op de hersenen als probleembron, de oorzaak van een veelheid aan problemen. De afgelopen jaren heeft de stichting veel tijd besteed aan de explosieve toename van de ADHD diagnose en de daarmee gepaard gaande medicatie met Ritalin. Ritalin en andere methylfenidaatbevattende middelen, zijn niets anders dan stimulerende drugs, waarvan de langetermijneffecten niet grondig onderzocht zijn, behoudens dat in 2017 bekend werd dat het middel de groei van kinderen belemmert.

Dat behandelingsrichtlijnen niet uitsluitend door onafhankelijke experts worden opgesteld vindt de stichting onverantwoord. De vrijwilligers werken in een los internationaal netwerk van Citizens Commission on Human rights, dat in 1969 is opgericht door Scientology en hoogleraar/auteur dr. Thomas Szasz.

Het voorlichtingskraampje zal vanaf ca. 11 uur aanwezig zijn.

Beoordelingen